Македонски (Macedonian)

За нас

Tenants Victoria (Станари Викторија) е бесплатна и доверлива услуга за луѓето кои земаат стан под кирија во државата Викторија. Ние обезбедуваме информации и совети на многу јазици за да им помогнеме на станарите да си помогнат себеси.

Tenants Victoria (Станари Викторија) може да:

  • ви помогне да пополните обрасци или договори во врска со вашето изнајмување стан под кирија
  • ве советува за конкретни проблеми, пр. поправки, зголемувања на киријата
  • преговара и да ве застапува пред сопственикот на станот или агентот за недвижнини
  • ви помага или ве застапува пред VCAT (Граѓански и административен трибунал на државата Викторија)
  • да зборува со вашата група во заедницата за правата на станарите

правен совет за станарите по телефон: (03) 9416 2577

  • Ако го изнајмите вашиот дом од агент за недвижнини или приватен сопственик
  • Понеделник до петок од 10,00 до 2,00 часот

Станари на социјални станови: 1800 068 860

  • Ако го изнајмите вашиот дом од влада или од непрофитна агенција во заедницата
  • Понеделник до петок од 9,00 до 16,00 часот

Ако сакате да зборувате на свој јазик, ве молиме кажете ни го вашето име, вашиот јазик и вашиот телефонски број. Againе ве повикаме повторно со преведувач.

ковид-19 информации

За информации за коронавирусна болест (СОВИД-19), видете:

Was this page helpful?

Cookies and Privacy:This site uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Find out more Accept